Mollo de la Safor

  • Información pendiente de traduccion, perdonen las molestias.

 

Longitud: 15 quilòmetres
Desnivell: 751 metres
Temps aproximat del recorregut: 5 h. 30’
Dificultat: Mitjana

Descripció de l’itinerari:

Proposem com a alternativa al PRV 207, fer la pujada al Molló de la Safor (seria més correcte dir l’Assafor com pròpiament derivaria de l’àrab as-sakhûr, les penyes), una ruta una mica més exigent.

Des de l’Orxa agafarem el PRV 207, descrit anteriorment, fins arribar a la font dels Òlbits i des d’aquesta àrea recreativa iniciem l’ascensió cap al Molló. Prenem les escales que inicien la senda de pujada per a trobar-nos, després d’uns quinze minuts de marxa, en el pla de les Carboneres. Seguirem cap al cim de la Safor. Trenta minuts de pujada, una mica exigents, i estarem al pla de les Carrasques, des d’on tenim unes vistes precioses del Montdúber, Gandia i les seues platges i si el dia es clar Cullera.

Trenta minuts més de pujada, passant per l’alt del Surer i estarem al pla que s’obri dalt de la Safor. Si ens endintrem a la dreta, per una senda no massa clara, podrem trobar un parell d’avencs. El més espectacular és l’avenc de les Cassoletes o del Manco. Conten els majors que antigament els ramaders hi deixaven queviures perquè es conservaven millor a l’interior d’aquestes simes o escletxes naturals. Si continuem caminant cap a l’esquerra ens trobem en menys de tres-cents metres amb una cava, de les que s’utilitzaven per emmagatzemar neu, gairebé destruïda. I front a nosaltres les espectaculars penyes que formen l’anomenat circ de la Safor.

Cap a migjorn una senda ens porta, en quinze minuts, al cim, conegut com el Molló de la Safor (1.012 metres) des d’on podem observar les Valls de Gallinera i d’Alcalà, separades per la serra Foradada. Des de la cava ix una senda cap al nord-oest que puja entre matolls. El descens inicial és una aventura entre la densa vegetació del carrascar. De sobte, la finestra de la Safor, tot just davant nosaltres. Des d’aquest punt iniciem un descens molt pronunciat, sempre amb l’olor a pebrella, fins la pista forestal que va de l’Orxa a Vilallonga (camí de la Bassa). Prenem direcció l’Orxa. A un quilòmetre i mig deixem a la dreta el creuament que baixa a la font Serquera.

(Des d’aquest punt es podria enllaçar de nou amb el recorregut del PR V207).

Continuem cap a l’Orxa i 500 metres més endavant deixem a l’esquerra el creuament que ens portaria a la font dels Òlbits i més endavant, també a l’esquerra, la pista que ens portaria a la font del Bassiets.

Seguim direcció l’Orxa i a 500 metres hi ha mirador sobre el riu Serpis, la via del tren i el túnel número quatre.

Dos quilòmetres més per la pista, recentment arreglada, i estarem en l’Orxa.

 

Imágenes de Mollo de la Safor Imágenes de Mollo de la Safor
Imágenes de Mollo de la Safor Imágenes de Mollo de la Safor