PR V 207

  • Información pendiente de traducir, perdonen las molestias

 

Longitud: 15 quilòmetres
Desnivell: 338 metres
Temps aprox. de recorregut: 4 h. 30’
Dificultat: senzilla

Descripció de l’itinerari:

El recorregut l’iniciem des de la part posterior de la piscina de l’Orxa. Baixem al barranc i agafem la pista forestal de les Foies. A 400 metres, veurem a l’esquerra una presa artificial que es construí per previndre les barrancades d’aigua. Baixem dins del barranc i el seguim per una senda que ens portarà a la cova del Gori-gori. Als voltants d’aquest abric natural s’han fet algunes troballes, però la utilització d’aquest com a corral, durant molts anys, dispersà qualsevol vestigi dels avantpassats. Actualment hi torna a ser utilitzat com a corral d’ovelles! Seguim la senda fins que trobem una pista forestal de formigó. Baixem cap a la dreta i, tot seguit, iniciem l’ascensió a la font dels Bassiets, al costat de la cova que du el mateix nom.

Si volem visitar la cova de la font dels Bassiets, haurem de demanar la clau a l’ajuntament o fer que ens acompanye algú del poble que la conega i ens hi vulga fer de guia. Tornem cap arrere perquè, quasi a la part baixa del barranc, hi ha un creuament a la dreta.que enllaça, en poc més de 30 minuts, amb la font dels Òlbits.
Agafem la pista forestal fins a creuar-nos, a uns 500 metres, amb una altra pista coneguda com el camí de la Bassa. La prenem cap a la dreta i, cinc-cents metres més endavant, trobem a l’esquerra la pista de baixada a l’àrea de la font Serquera amb el refugi que porta el mateix nom. En podrem fer ús si ho sol·licitem a l’ajuntament de l’Orxa.

Des de la zona del pàrquing de la font Serquera, just al costat del pannell indicatiu de l’àrea recreativa, ix la senda que en uns 30 minuts ens portarà fins la Fàbrica de la Llum. Des d’aquest punt, creuarem el riu i tornarem direcció cap a l’Orxa, per l’antiga via del tren Alcoi-Gandia: el Xixarra. A la nostra esquerra, i durant els últims sis quilòmetres que ens queden per arribar a l’estació de l’Orxa, ens acompanyarà el riu Serpis.

Prompte trobarem l’antic dipòsit, del qual solament queda la base, des d’on el tren de vapor carregava aigua. Més endavant, un impressionant assut, que desviava l’aigua i provocava el salt de la Fàbrica de la Llum.

Passem el túnel número IV, i ens adonem com va obrint-se aquest pas estret. A l’esquerra queden les deveses, el pont i la zona de casetes del Carrascar, mentre que el castell de Perputxent i la zona de la paperera davant de nosaltres ens indiquen que arriven al final del nostre trajecte.

Tenim una sensacional vista de com les parets del castell s’agafen al cingle i dominen tota la vall. Una vegada siguem a l’estació, una senda no molt ben marcada ens permetrà fer la pujada al castell. Finalment, agafarem la carretera local de l’esquerra que ens portarà directes a l’Orxa,

 

Imágenes de PR V 207 Imágenes de PR V 207
Imágenes de PR V 207 Imágenes de PR V 207